آزمونهای استاندارد موزاییک

transport

سازمان ملی استاندارد ایران به منظور بررسی تخصصی محصولات موزاییکی و تعیین مشخصه های کیفی آنها اقدام به تدوین استاندارد شماره ۷۵۵ کرده است. استاندارد ۱-۷۵۵ مختص آزمون موزاییک با کاربرد داخلی و ۲-۷۵۵ برای  محصولات با کاربرد بیرونی است.

این استاندارد مشخصه هایی چون انحراف ابعادی، صاف ��ودن لبه، مسطح بودن نمای بالای، مقاومت خمشی، سایش، جذب آب، یخ زرگی و بار شکست را می سنجد.

هر مشخصه آزمون خود شامل رده بندیهای مختلف است که عموما میزان مقاومت یا انحراف را از کم تا زیاد نشان میدهد.بیشتر بخوانید

دسته بندی موزاییکها

A41-sangamic

در کشور ما موزاییک را غالبا همان محصولی می شناسند که از دو لایه ملات، یکی لایه رویی که نشان دهنده دانه بندی و رنگ محصول و دیگری لایه زیرین که ترکیبی از ماسه و سیمان سیاه است، تشکیل شده است و عموما در اندازه ۴۰ در ۴۰ سانتی متر ارایه می گردد.

اما گستره ی محصولات موزاییکی فراتر از اینهاست. موزاییک در ایران در ابعاد ۲۰*۲۰، ۲۵*۲۵، ۳۰*۳۰، ۴۰*۴۰، ۴۰*۶۰ و بصورت سنگ پله تولید می شود که هر کدام می توانند به شکل کفپوش ساده یا طرحدار (شیاردار) نیز عرضه شوند.از نظر ضخامت نیز موزاییکها غالبا در دو دسته بندی جای میگیرند. موزاییکهای دولایه با ضخامتی مابین ۳ تا ۴ سانتی متر و موزاییکهای تک لایه با ضخامت ۱۷ تا ۱۹ میلی متر.بیشتر بخوانید

انواع روش های تولید موزاییک و تفاوتهایشان

9

پیش از ورود ماشین آلات پرس تمام اتوماتیک و بعدها ساخت مشابه داخلی آنها، موزاییک در کشور به روش دستی و ویبره¬ای تولید می¬شده است، هرچند در حال حاضر نیز این سیستم تولید در بسیاری از مناطق همچنان پابرجاست و تعداد بسیار معدود و انگشت شماری کارخانه با فرایند تولید تمام اتوماتیک در ایران به فعالیت مشغولند.بیشتر بخوانید

مزایای استفاده از موزاییک

image4

اگرچه برای مدتها استفاده از موزاییک در دکوراسیون داخلی منازل و ساختمانها کمرنگ و با تنزل جایگاه مواجه شده بود اما امروزه با توجه به تنوع مواد اولیه و افزودینهای بتن، مجددا به صحنه رقابت با سایر مصالح ساختمانی مشابه بازگشته است.

بیشتر بخوانید